Ontspannen en inspirerend presenteren in TED-stijl (training)

Ontspannen en inspirerend presenteren in TED-stijl (training)

Steeds vaker worden presentaties live gestreamd of opgenomen op video zoals bij de TED talks. In deze training leer je niet alleen overtuigend en boeiend presenteren voor het publiek in de zaal. Je ontdekt ook hoe je je verhaal zo kan brengen dat je ook het publiek online geboeid houdt.

TRAINING PROGRAMMA

 

Module 1: Overtuigend en interactief presenteren (2 dagdelen)

– Ken je kernboodschap
– Welke presentatiestijlen werken bij welk publiek
– Maak je outline en script voor een doelgericht resultaat
– Tips & tricks om ontspannen en vol zelfvertrouwen voor publiek te staan
– Maak indruk met een dynamische opening
– Zet je boodschap kracht bij met lichaamstaal en stem
– Ondersteun met passende visuals
– Tools en technieken om je publiek te activeren
– Improviseren en inspelen op (lastige) situaties, reacties en vragen

Module 2: Inspirerend presenteren in TED-stijl (2 dagdelen)

– De ingrediënten van een goede keynote
– Overtuig met storytelling
– Maak een storyboard
– Werken met metaforen en feiten
– Best practices met TED en PechaKucha
– Oefen je keynote in cinemazaal

Module 3: Je publieke keynote online (4 dagdelen optioneel)

– Coaching bij de voorbereiding van je keynote
– Keynote on stage voor live publiek
– Livestream van je keynote
– Je krijgt de opname op mp4 mee naar huis
– Visagie en styling

DOELGRPOEP

CEO’s, managers, ondernemers, experten, trainers, professionals… die professioneel willen leren presenteren in TED-stijl.

AANPAK

Dit blended leertraject bevat een mix van leervormen zoals o.a. classroom groepscoachings, leervideo’s, individuele coaching,…

De modules zijn praktisch en hands-on. Deelnemers gaan concreet aan de slag met eigen materiaal en ontwikkelen hun keynote van a tot z doorheen de modules.

Op het einde van het traject bestaat de mogelijkheid om in te schrijven voor de certificatiemodule waarbij de deelnemer een keynote presenteert voor publiek. Deze keynote wordt live uitgezonden en op mp4 afgeleverd voor verder gebruik.

Voor maximaal leerresultaat wordt gewerkt in kleine groepen tot 5 deelnemers.

PRAKTISCH

Deze tweedaagse training (module 1 en module 2) gaat door bij WebinarSolutions in Mechelen op 2 dagen, telkens van 9u30 tot 17u.
Module 3 wordt georganiseerd op afspraak.

EXPERT TRAINERS

 

Gina Peeters (aka Geena Lisa) is de coach van de vrt-gezichten. Ze heeft meer dan 20 jaar ervaring als presentatrice bij radio en tv en is een veelgevraagde host en moderator op bedrijfsevents en award-uitreikingen. Spreken en presenteren zit haar dan ook in het bloed. Met veel plezier en enthousiasme geeft ze haar kennis door als trainer en coach van ondernemers, experten en professionals. Haar specialisatiedomeinen zijn camera-, presentatie- en interviewtechnieken alsook speechvaardigheden. Als gecertificeerd coach weet Gina ook perfect deelnemers te begeleiden met stress, sociale mediadruk, gebrek aan zelfvertrouwen en/of podiumvrees.

 

Sandra De Milliano is partner van WebinarSolutions en initiatiefnemer van HRD.tv. Haar roots liggen bij de VRT Nieuwsdienst. Als hoofdredacteur, eindredacteur en journalist werkte ze o.a. voor Het Journaal, terzake, Panorama, … en andere actualiteiten magazines en talkshows voor diverse zenders in binnen- en buitenland. Sinds 2002 coacht Sandra experten, leidinggevenden en executives om sneller en effectiever te leren, te ontwikkelen, te veranderen en te communiceren. Als gast-docent, spreker en trainer inspireerde ze o.a. bij Vlerick International Business School, BNP Paribas, De Persgroep, Antwerp Management School, Leonidas, Universiteit Gent, Kind&Gezin, Provincie Antwerpen, AG Insurance, Idewe, Proximus, De Post, Telenet, Engie, Microsoft…

Date

03 dec 2019 - 10 dec 2019

Time

All of the day

Price

1450€ excl btw voor module 1 en 2

Location

WebinarSolutions Mechelen

Organizer

WebinarSolutions Academy
Phone
+32 15 79 46 04
Email
academy@webinarsolutions.eu
Website
http://www.WebinarSolutions.eu